WZC De Muze – Mechelen

Project

Adres Rubensstraat 29, 2800 Mechelen (Muizen)
Bouwheer Immo Bepa nv, Brussel
Architect dmvA architecten bvba, Mechelen
Oppervlakte ± 9.000 m²
Inhoud 89 kamers
Programma Bouwen van een woon- en zorgcentrum "De Muze" en een conciërgewoning.
Voorlopige oplevering december 2015
Kostprijs € 2.119.725,91 (technieken)
€ 8.238.726,01 (algemene aanneming)

Omschrijving

CV

Condenserende gasketel en verwarming d.m.v. radiatoren op laag temperatuurregime. Weersafhankelijke regeling met opdeling in verschillende kringen. Warmwaterproductie met indirect gestookte boilers.

Koeling

Een koelmachine met luchtgekoelde condensor.

Ventilatie

Ventilatiesysteem C in de kamers met centrale afzuiging. Ventilatiesysteem D met warmterecuperatie en topkoeling voor de algemene ruimtes. Afzuiging van de dampkap met warmterecuperatie.

Elektrische installatie

Verlichting met energiezuinige toestellen, voornamelijk led. Ruimtes voor niet-menselijke bezetting (bergingen, sanitair, ed.) zijn uitgerust met bewegingsdetectie. Verpleegoproepinstallatie met dwaaldetectie gekoppeld aan de telefonie. Automatische branddetctie, gekoppeld aan de verpleegoproep. Videofonie gekoppeld aan de verpleegoproep. Middenspanningscabine met verdeelborden in de kelder.

Lift

1 duplex elektrische personenlift; type beddenliften en 1 elektrische personenlift; type goederenlift

Sanitair en brand

Verdeling van sanitair warm- en koud water. Sanitaire toestellen en toebehoren voor alle ruimtes. Waterverzachter en regenwaterrecuperatie. Brandinstallatie, volgens NBN S21-100. Droge sprinklerleiding in de parkeerkelder.