Stroom Leuven

Project

Adres Minckelerstraat Leuven
Architect Tom Cortoos Architect
Oppervlakte 1800 m²
Inhoud Nieuwbouw school "Stroom"
Programma De school "Stroom" is een Design & Build. Het ontwerp van alle technieken viel in onze scoop. Voor dit project was er ook samen met de stad Leuven gekeken of er gebruik kon gemaakt worden van warmte uit de Dijle.

Omschrijving

HVAC installatie

De keuze is hier gevallen op een HVRF systeem. De klaslokalen zijn zeer compact en de specifieke organisatie van de lessen en de ruimtes zorgt ervoor dat er zowel verwarming als koeling nodig gaat zijn. HVRF was hier de beste keuze op vlak van investering en energiezuinigheid/duurzaamheid. De inhoud van koelgassen is een heel stuk lager is dan bij een VRF systeem. En zo hadden we ook nog water als energieverdeler, wat uiteraard ook aansluit bij de naam van het project.

De toepassing van warmtewinning uit de Dijle is technisch haalbaar, maar op juridisch vlak waren er redelijk wat moeilijkheden die niet opgelost konden worden voor de uitvoering van dit project.

Sanitaire installatie

Er wordt ingezet op maximaal herbruik van regenwater.

Elektrische installatie

De LED-armaturen 1200×300 zijn in een alternerend patroon geplaatst zodat we 1 feite telkens 1 armatuur uitgespaard kon worden zonder in te boeten aan lichtkwaliteit.
In elke klas wordt afwezigheidsdetectie toegepast.