Renovatie stookplaats en ventilatie – sporthal Schulen

Project

Adres Manestraat, 3912 Schulen
Bouwheer Gemeente Herk-de-Stad
Oppervlakte ca. 500m²
Inhoud Renovatie stookplaats en ventilatie
Programma Het bestaande gebouw omvat een sporthal van ca. 500m² te Schulen die voornamelijk gebruikt wordt voor tafeltennis. Hiernaast zit een dienstenzone, met berging, cafetaria, sanitaire ruimtes en kleedkamers.
Het gebouw dateert van 1970 en is volledig opgetrokken met Ytong wandpanelen en welfsels. De technische installaties van het gebouw zijn ongeveer 45 jaar oud en de verwarmingsinstallatie draait nog op stookolie.

Aanbesteding september 2018
Voorlopige oplevering augustus 2019
Kostprijs € 115.987,24

Omschrijving

Verwarming - Verluchting

De stookplaats wordt volledig vernieuwd met 1 condenserende gasketel en een directgestookte condenserende boiler.
De sporthal werd verwarmd met een luchtgroep. Maar door de grote debieten en de positie van de inblaasroosters geeft dit veel hinder ovv tocht en wordt de verluchting en verwarming van de hal dikwijls uitgeschakeld.
Er wordt een verwarming met directgestookte stralingspanelen voorzien in de sporthal en een minimale ventilatie bovenaan de hal, met aangepaste luchtroosters. Dit is enkel een hygiënische ventilatie, geen verwarming. Enkel op het vertrek naar de kleedkamers wordt een naverwarmingsbatterij geplaatst omdat deze de enige verwarming is in de kleedkamers.
Door de stralingspanelen kan de ruimte volledig afzonderlijk opgewarmd worden en stralingspanelen reageren ook vrij snel waardoor de warmte bijna onmiddellijk voelbaar is.
De panelen zijn toestellen met een hoog rendement en worden uitgerust met een balbescherming.