Nieuwbouw technische dienst – Borgloon

Project

Adres Kernielerveld, 3840 Borgloon
Bouwheer Stad Borgloon
Architect Architectengroep PSK
Oppervlakte 1600 m²
Inhoud Studie HVAC en SAN
Programma Het project omvat het bouwen van een nieuwe technische dienst. Op het gelijkvloers is een groot wagenpark, een magazijn en enkele werkplaatsen voorzien. Op de verdieping zit het magazijn dat langs de straat toegankelijk is. Hier zijn ook het onthaal, de refter en de kleedkamers voor het personeel ondergebracht.

Voorlopige oplevering juli 2018

Omschrijving

Verwarming

De ruimtes op de verdieping, bestemd voor het personeel worden verwarmd met radiatoren op lage temperatuur (60/40°). Het magazijn en de werkruimtes worden voorzien van luchtverhitters op warm water. Op de verdieping wordt een stookplaats ingericht met een condenserende gaswandketel en een warmtepompboiler. Deze laatste is ook gekoppeld aan de gaswandketel voor eventuele bijverwarming.
Het wagenpark wordt minimaal verwarmd met een direct gestookte luchtverhitter op gas.
Voor de kleedruimte, de refter en het onthaal is een hygiënische ventilatie met warmterecuperatie voorzien. De werkruimtes en het magazijn zijn voorzien van regelbare toevoeropeningen en een afzuiging.

Sanitair

Er zijn 5 douches voor het personeel uitgerust met douchepanelen. Deze worden gevoed vanuit een thermostatische mengkraan.
Op de verdieping bevinden zich ook de sanitaire voorzieningen voor bezoekers en personeel en een sanitair mindervaliden, uitgerust conform de voorschriften van toegankelijkheid.
“Er wordt recuperatie van regenwater voorzien. Er wordt een ondergrondse reservoir voorzien. Een pompinstallatie wordt voorzien welke zal gebruikt worden voor:
        – het wassen van voertuigen (tussen wagenpark en pekelinstallatie in)
        – spoeling van de toiletten
        – besproeien van de beplanting
      – aanmaak pekel (toevoerleiding van 2”)
Het water wordt gefilterd dmv een voor- en nafilter. ”
Voor Borgloon bedraagt de hardheid 37°F. Men kan spreken van zeer hard water. Er zal een waterverzachting voorzien worden ter bescherming van de boiler en de kranen.
De installatie wordt voorzien van de nodige preventieve maatregelen ter voorkoming van legionellose conform het Legionellabesluit.
De boiler is uitgerust met een automatische desinfectie voor legionella en door het toepassen van een ringleiding zijn er geen andere voorzieningen noodzakelijk. Op de ringleiding zal 1 elektronische mengkraan voorzien worden (thv kleedkamer dames) die een automatische spoeling van de leiding zal doen als er gedurende 24u geen afname is.