Grootkeuken ‘t Weyerke – Heusden-Zolder

Project

Adres Domherenstraat 3, 3550 Heusden-Zolder
Bouwheer vzw Stijn, dienstencentrum 't Weyerke, Heusden-Zolder
Contactpersoon: de heer Jan Sleurs
Architect Architectenbureau Moons & Coune bvba, Houthalen
Oppervlakte ± 1350 m²
Programma Bouwen van een grootkeuken met cafetaria.
Grootkeuken voor het bereiden van de maaltijden voor het hele dienstencentrum en alle verzorgingsinstellingen van vzw Stijn.
Cafetaria voor maaltijden van het personeel en diverse activiteiten.
Aanbesteding juli 2014
Voorlopige oplevering september 2015
Kostprijs € 720.102,27 (technieken)

Omschrijving

Keuken

Capaciteit van 2400 maaltijden per dag, verdeeld in koude lijn.
Ventilatieplafond van 48m² met warmterecuperatie (12.000m³/h).
Keukentoestellen op elektriciteit. Circa 200m² koelcellen.

HVAC

Cascade van 2 condenserende gaswandketels. Verwarming werkruimtes d.m.v. radiatoren op laag temperatuurregime. Verwarming magazijn d.m.v. luchtverhitters op water. Verwarming van cafetaria door een combinatie van radiatoren en luchtverhitters op water. Ventilatie van alle werkruimtes op basis van systeem D, luchtgroep met warmtewiel. Ventilatie cafetaria op basis van systeem C met dakextractoren. Bijkomende dakextractoren voor de afzuiging van de afwaszone en de dampkap.

Koeling

Koelcellen met koelwanden en deuren of schuifdeuren. Koeling met directe expansie, met buitenunits op het dak. Deze zijn in twee circuits geschakeld, zodat een bedrijfszekerheid gegarandeerd wordt. Koeling van de gebruiksruimtes met een splitsysteem en plafondcasettes. Snelkoelers voor het afkoelen van de maaltijden. Ijswaterinstallatie voor de terugkoeling van de kookketels.

Elektrische installatie

Alle installaties voorzien ( data, telefoon, TV distributie, enz…). Verlichting gebeurt met energiezuinige en decoratieve armaturen inbouw of opbouw.

Sanitair en brand

Sanitair voor de personeelsruimtes en toiletten. Warm water installatie met een direct gestookte gasboiler. Voedingen, afvoeren en vloergoten voor de keukeninstallaties. Haspels en brandblussers volgens de wettelijke eisen.

Middenspanningscabine

Verzwaren van de bestaande middenspanningscabine. Aanpassen van de cabine aan de nieuwe eisen. Plaatsen van een nieuw ALSB voor de volledige site met een voeding voor de grootkeuken.